arriba
Mércores, 30-Novembro-2022

 

 
PortadaseparatorProgramas InternacionaisseparatorExperiencias internacionais


Experiencias internacionais

Experiencias no curso 2021-22

Curso de reciclaxe de lingua e metodoloxía do profesorado de lingua inglesa: PIALE en Liverpool
A profesora Mercedes Teijeiro Gato foi seleccionada para participar no curso de formación permanente do programa PIALE da Consellería de Educación durante a segunda quincena do mes de xullo de 2022 que tivo lugar na cidade de Liverpool, Reino Unido.
15 días intensos para reflexionar sobre o ensino de inglés e intercambiar experiencias con profesorado galego e profesorado británico.
Foi unha experiencia intensa, enriquecida con visitas a Chester e norte de Gales, exposicións culturais e ós principais museos da cidade de Liverpool.

 img#98517      img#98517


DENTRO DO PROGRAMA ERASMUS+ 2019-1-ES01-KA103-061359, O CIFP COMPOSTELA COLABORA CON DISTINTAS EMPRESAS E ORGANIZACIÓNS. Agradecemos a estas das empresas de acollida a súa colaboración.

A profesora Mercedes Teijeiro Gato visitou a Escola de Escola Superior de Gestão de Idanha a Nova do Instituto Castelo Branco (Portugal)

A profesora Mónica Rouco Botana visitou o Hotel School, Hotel Management College en Riga (Letonia)


DENTRO DO PROGRAMA ERASMUS+ 2020-1-ES01-KA103-079157, O CIFP COMPOSTELA COLABORA CON DISTINTAS EMPRESAS E ORGANIZACIÓNS. Agradecemos a estas das empresas de acollida a súa colaboración nestes momentos, así como, o compromiso e responsabilidade do noso alumnado.

MAINO E ANGEL REALIZARON A SÚA MOBILIDADE NO HOTEL HILTON IMPERIAL DUBROVNIK (CROACIA) (de abril a xuño de 2022)

ANTÍA E LAURA REALIZARON A SÚA MOBILIDADE NO HOTEL GIARDINO D' EUROPA EN ROMA (ITALIA) (de abril a xuño de 2022)

ANDRÉS REALIZOU A SÚA MOBILIDADE NO RESTAURANTE FUEGO EN COPENHAGUE (DINAMARCA)

DENTRO DO PROGRAMA ERASMUS+ KA 103 PARA CICLOS SUPERIORES: 2019-1-ES01-KA103-061359, realizaron a súa mobilidade. gradecemos a estas das empresas de acollida a súa colaboración nestes momentos, así como, o compromiso e responsabilidade do noso alumnado.


COLABORAMOS CO HOTEL AC HOTEL VICENZA SRL (ITALIA) onde realiza a súa mobilidade Soraya ( de xaneiro a abril de 2022)

COLABORAMOS CO HOTEL HILTON IMPERIAL DUBROVNIK (CROACIA) onde realiza a súa mobilidade Ion (de novembro de 2021 a xaneiro de 2022)

Por tanto realizáronse as seguintes mobilidades:

FCT:

Bolsas ou axudas recibidas Ciclo Formativo Nº alumnado
Erasmus+ KA 103 C.S. Xestión de Aloxamentos Turísticos 4
Erasmus+ KA 103 C.S. Dirección de Cociña 1


Como recen graduad@:

Bolsas ou axudas recibidas Ciclo Formativo Nº alumnado
Erasmus+ KA 103 C.X. Xestión de Aloxamentos Turísticos 2

Visita de distintos representantes de Francia (novembro de 2021)

Neste curso tivemos a oportunidade de recibir en novembro de 2021 aos representantes do Campus Mob (Francia):

- David DUPASQUIER, Coordinador Erasmus+KA103 - Instituto Christian Bourquin ARGELES SUR MER
- Maryline POUSSIN, Coordinadora Erasmus+KA103 - Instituto Chaptal MENDE
- Ramon GONZALEZ, Coordinador Erasmus+KA102 - Instituto Georges Frêche MONTPELLIER

Ademais, contamos coas visitas de representantes de 20 centros de Formación Profesional de Francia (visita coordinada dende o CIFP as Mercedes); así en Novembro recibimos, en primeiro lugar, a:

­ - Magally Filly Directora do Lycée Polyvalent Les Iscles
­ - Jerome Serrano Director do Lycée professionel Dr Philippe TISSIÉ – SAVERDUN

O día 31/03/2022 recibimos directores/as dentro do proxecto Erasmus+, pour plus d’Éducation pour tous Contrat n° 2020-1-FR01-KA116-078182 acompañados por Mercedes Alvarez Uria (CIFP As Mercedes – Lugo)

Como sempre, agradecer a Diana Pastoriza (Departamento de Formación, Innovación e Internacionalización no CAFI) a súa colaboración coa Coordinación de Praogramas Iternacionais do CIFP Compostela

VISITA DO INSTITUTO POLITÉCNICO DE CASTELO BRANCO CO PROGRAMA ERASMUS PLUS (Setembro de 2021)

Moitas grazas a Isabel Fonseca pola semana que compartiu con nós co CIFP Compostela. Ata logo!

Muito obrigados a Isabel Fonseca pela semana que partilhou connosco no CIFP Compostela. Até logo!


Sen esquezer a inestimable cooperación dos centros que visitamos e que colaboraron co CIFP Compostela nesta visita: IES Rosalía de Castro, Centro Autonómico de Innovación e Formación (CAFI) e CIFP Politénico de Santiago. Grazas!

Experiencias desenvolvidas no curso 2020-2021

Comezamos a organizar mobilidades, dentro das posibilidades e cumprindo coas as normas Covid tanto nacionais como internacionais, así:

DENTRO DO PROGRAMA ERASMUS+ KA 103 PARA CICLOS SUPERIORES: 2019-1-ES01-KA103-061359, O CIFP COMPOSTELA COLABORA CON DISTINTAS EMPRESAS E ORGANIZACIÓNS. Agradecemos a estas das empresas de acollida a súa colaboración nestes momentos, así como, o compromiso e responsabilidade do noso alumnado.


COLABORAMOS CO HOTEL CORTE VALIER EN LAZISE (ITALIA) onde realiza a súa mobilidade Araceli (de maio a agosto de 2021)

COLABORAMOS CO RESTAURANTE THE YEATMAN EN VILA NOVA DE GAIA – OPORTO (PORTUGAL) onde realiza a súa mobilidade Serxio (de xuño a agosto de 2021)

Foron as seguintes mobilidades:

Bolsas ou axudas recibidas Ciclo Formativo Nº alumnado
Erasus+ KA 103 C.S. de Aloxamentos Turísticos 2

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2019-2020

Lamentablemente no curso 2019-2020 as experiencias internacionais no CIFP Compostela víronse afectadas pola Covid -19.  Redobraremos os nosos esforzos para poder retomalas coa maior brevidade e seguridade posibles, así, só poideron facer mobilidades no curso 2019-2020 dentro do programa Erasmus+ KA 103 Manuel e Laura:

Como sempre, agradecemos a colaboración das empresas de acollida, así como, o bo traballo realizado polos nosos estudantes no seu período de FCT – Erasmus+

COLABORAMOS COA ESCOLA RAÍZ (Higscope) DE LISBOA,onde realizou a súa FCT Manuel (de outubro a decembro de 2019)

 img#59730

E coa ESCOLA INFANTIL GERAÇAO CHUPETA (Lisboa) onde realizou a súa FCT Laura (de outubro a decembro de 2019)

  img#59730

Foron unicamente 2 mobilidades e 1 país de destino:

 img#79088

Quedadando aprazadas pola pandemia:

 img#80426

 img#15092

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2018-2019

NO CURSO 2018-2019, ADEMAIS DAS MOBILIDADES ERASMUS + KA103, NO CIFP COMPOSTELA CONTAMOS CON ESTUDANTES FACENDO AS SÚA FCT EN LONDRES

Agradecemos a colaboración do restaurantes Hispania e Barrafina, así como, o bo traballo realizado polos nosos estudantes no seu período de FCT

Realizaron a súa FCT (de marzo a xuño de 2019) no Restaurante Hispania de Londres Rosalía e Alberto.

 img#91577

       

Realizou a súa FCT (de marzo a xuño de 2019) no Restaurante Barrafina de Londres Ánxela.

 img#13792

En total foron 7 mobilidades de alumnado a 3 paises: Italia, Reino Unido e Portugal. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

Beca ou axudas recibidas

Ciclo formativo

Nº alumnado

Erasmus+ K102

Non se realizou oferta.

Erasmus+ K103 / Consellería

ZS Dirección en Serv. de Restauración

1

ZS XAT

1

CS Dirección de Cociña

1

CS Dirección de Servizos en Restauración

2

CS XAT

1

CS EDUCACIÓN INFANTIL

1

TOTAL

7

Para o curso 2019-2020 contamos cun proxecto propio KA 102, que nos permitirá volver a realizar mobilidades Erasmus+ cos Ciclos Medios.

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2017-2018

En total foron 17 mobilidades de alumnado a 7 paises: Francia, Italia, Reino Unido, Hungría, Francia, Portugal e Dinamarca. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

Beca ou axudas recibidas

Ciclo formativo

Nº alumnado

Erasmus+ K102

CM COCIÑA E GASTRONOMIA

4

CM PAN., REPOST. E CONFITERIA

1

CM SERVIZOS RESTAURACION

1

Erasmus+ K103

ZS Dirección en Serv. de Restauración

1

ZS XAT

1

ZS EDUCACION INFANTIL

1

CS Dirección de Cociña

2

CS Dirección de Servizos en Restauración

2

CS XAT

1

CS EDUCACIÓN INFANTIL

1

CS INTEGRACION SOCIAL

2

TOTAL

17

 

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2016-2017

En total foron 15 mobilidades de alumnado a 5 paises: Francia, Italia, Reino Unido, Irlanda e Hungría. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

Beca ou axudas recibidas Ciclo formativo Nº alumnado
Erasmus+ K103 C.S. Direccion de Servizos en restauración 2
C.S. Xestión de aloxamentos turisticos 1
ZS Direccion de Cociña 1
C.S. Educación Infantil 1
Erasmus+ K102 C.M. Cociña e gastronomía 3
C.M. Atención a persoas en situación de dependencia 1
C.M. Servizos en restauración 2
ZM Cociña e gastronomía 1
ZM Servizos en Restauración 2
ZM Atención a persoas en situación de dependencia 1
Total 15

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2015-2016

En total foron 22 mobilidades de alumnado a 5 paises: Francia, Italia, Reino Unido, Irlanda e Hungría. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

 img#90985

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2014-2015

En total foron 20 saídas de alumnado a paises como: Alemania, Francia, Italia, Portugal, Reino Unido e Irlanda, na Comunidade Europea e EE.AA como pais extracomunitario. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

Beca ou axudas recibidas Ciclo formativo Nº alumnado
Erasmus+ K102-Leonardo da Vinci C.M. Panaderia, Reposteria e Confiteria 2
CM Preimpresión Digital 2
CM Cociña e Gastronomía 1
ZM Cociña e Gastronomía 1
ZM Servizos en restauración 2
ZM Atención a P. en situación de dependencia 1
CM Atención a P. en Sit. de dependencia 2
Erasmus+ K103 ZS Xestión aloxamentos turisticos 1
CS Xestión aloxamentos turísticos 2
C.S. Dirección Cociña 3
C.S. Dirección Servizos en Restauración 1
Z.S. Dirección Cociña 2

Experiencias desenvolvidas durante o curso 2013-2014

En total foron 22 saídas de alumnado a paises como: Alemania, Francia, Italia, Polonia, Reino Unido, na Comunidade Europea e EE.AA como pais extracomunitario. Esta é a distribución de alumnado, por programa e ciclo formativo:

Beca ou axudas recibidas Ciclo formativo Nº alumnado
Leonardo da Vinci C.M. Panaderia, Reposteria e Confiteria 4
CM Preimpresión Digital 1
CM Cociña e Gastronomía 4
Erasmus C.S. Educación Infantil 1
C.S. Dirección Cociña 2
C.S. Dirección Servizos en Restauración 3
Z.S. Dirección Cociña 5
Orde 24-5-2005 ZM. Cociña e Gastronomía 1
C.S. Dirección Servizos en Restauración 1


XUNTA DE GALICIA, CONSELLERÍA DE EDUCACIÓN, UNIVERSIDADE E FORMACIÓN PROFESIONAL

Ministerio Educación e Formación Profesional

Certificación do sistema de xestión de calidade. Actuación cofinanciada pola Unión Europea.